Τα Κομάντο μίλησαν :Το φόβο μας να έχετε …Περνάμε και εμείς το Ποτάμι ,Όταν και όποτε χρειαστεί! (Εντυπωσιακές φωτό – video)

Αν και  ήταν προγραμματισμένη  ή Άσκηση διάβασης ποταμού  …Ήταν Επίκαιρη όμως  όσο ποτέ ,αφού  κάποιοι που δεν κωλώνουν , έδειξαν ότι ξέρουν να περνάνε όποτε και όταν επιθυμούν το Ποτάμι  στο Νότιο Έβρο!

Η ζεύξη του υδάτινου κωλύματος πραγματοποιήθηκε από στοιχεία και μέσα Μηχανικού του Δ΄ΣΣ …Παρουσία του Στρατάρχη της 1ης Στρατιάς !

Την  Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην ΠΕ της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019»

Η Άσκηση είχε  αντικείμενο τη Διάβαση Ευκαιρίας Ποταμού, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, από Συγκρότημα ΜΚ Λόχου ΠΖ.

  Εκτελέσθηκαν 8 διαφορετικά επεισόδια, με μεγάλη επιτυχία και ως προς την εκτέλεση ενεργειών προπαρασκευής – εκτέλεσης της διάβασης ευκαιρίας, αλλά και ως προς τις διαδικασίες παραπλάνησης – αποδιοργάνωσης του εχθρού, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού, την εξοικείωση του με τα μέσα και εν τέλει την υψηλή μαχητική του αξία.

Καταδρομική επίθεση  Κομάντος  που ασφάλισαν ολόκληρη την Επιχείρηση

Η Όλη Άσκηση εκτελέστηκε υπο ρεαλιστικές συνθήκες με τα καπνογόνα να σκάνε δίπλα και κάποιοι που δεν είχαν ξαναδεί Άσκηση πολεμιστών τα χρειάστηκαν !!!

Εντυπωσιασμένος ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς ,αφού πέρασε και ο ίδιος το Ποτάμι (φωτό)…Συνεχάρη τους συντελεστές της εξαιρετικής προσπάθειας ζεύξης του Ποταμού !