Τα Κομάντο της ΔΥΚ με Στόλο απο ΣΑΠ…Οργώνουν τα νερά Βάλλοντας με Ριπές (video)

Η ΔΥΚ υπάγεται επιχειρησιακά στο Αρχηγείο Στόλου. Στελεχώνεται αποκλειστικά από μόνιμα στελέχη τα οποία επανδρώνουν τις επιχειρησιακές ομάδες και μέσα της.

Συγκεκριμένα, η ΔΥΚ διατηρεί σε άμεση ετοιμότητα και κορυφαίο επιχειρησιακό επίπεδο Ομάδες Ανορθοδόξου Πολέμου (ΟΑΠ), Αμφιβίων Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), Εξουδετερώσεως Ναρκών-Βομβών (ΟΕΝ) και στόλο Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ), με δυνατότητα ταχύτατης αναπτύξεως σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας ή και εκτός αυτής, όπως έχει απαιτηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

Πήγαν πολλοί στο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών …Αλλά το τελείωσαν ελάχιστοι  και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι,ποιοι  και που είναι

Τα στελέχη της ΔΥΚ, πέρα από την συνεχή τους συμμετοχή σε ασκήσεις και αποστολές, εκπαιδεύονται σε σχολεία ειδικών επιχειρήσεων του εσωτερικού και εξωτερικού σε εξειδικεύσεις ελευθέρου σκοπευτή, ιατρικής μάχης, περιπόλων μακράς ακτίνας δράσεως, πυροτεχνουργού, μάχης εκ του σύνεγγυς, αιχμαλωσίας-αποδράσεως-διαφυγής, περιπόλων αναγνωρίσεως κ.ά, διατηρώντας και επαυξάνοντας διαρκώς την μαχητική τους ικανότητα.


Διάφορα Άρθρα