Τα Τούρκικα «ATR 72-600» θα γίνουν ο εφιάλτης των Υποβρυχίων στο Αιγαίο!

AIR_ATR-72_ASW_Concept_lg

Ένα ακόμη στάδιο διανύθηκε για την μετατροπή από την ιταλική εταιρία Alenia Aermacchi σε συνεργασία με την ΤΑΙ, 6 αεροσκαφών ATR 72-600 σε αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, στα πλαίσια του σχεδίου Μελτέμ-3.

Στα πλαίσια του σχεδίου Μελτέμ-3 που άρχισε για να καλυφθούν οι ανάγκες του ναυτικού για αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας, η εταιρία Alenia Aermacchi εκσυγχρονίζει στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ 6 τεμάχια ATR 72-600, ενώ για την ένταξη στο αεροπλάνο των ελαφρών τορπίλων ΜΚ46 και ΜΚ54 υπάρχει συμφωνία με την αμερικανική Raytheon. (προφανώς με στόχο τα Ελληνικά Υποβρύχια στο Αιγαίο )KIVRIKOGLU

Αμερικανική βοήθεια στο Μελτέμ-3

Σύμφωνα με την συμφωνία ανάμεσα στην Alenia Aermacchi και την Raytheon, η Raytheon θα παράσχει στην Alenia υπηρεσίες μηχανικής υποστήριξης για την ενσωμάτωση των τορπιλών στο εξωτερικό μέρος της ατράκτου των αεροσκαφών. Το συνολικό κόστος των εργασιών που σχεδιάζεται να ολοκληρωθούνε το 2017, είναι γύρω στα 5,7 εκ. $.

Οι τορπίλες ΜΚ46 και ΜΚ54 έχουν αναπτυχθεί από την Raytheon, μπορούν να ενσωματωθούν σε σκάφη και σε αεροσκάφη με σταθερά ή στρεφόμενα πτερύγια και χρησιμοποιούνται κατά των υποβρυχίων. Τα αεροσκάφη ATR 72-600, σχεδιάζεται να έχουν παραδοθεί στο ναυτικό ως το 2018.

Κokpit.aero 20/7/2014

Μετάφραση TourikaNea.gr