Τακτική Βολή του «Α/Α ZU 23-2 πάνω σε BMP- 1» … Από την «Πατέντα του Στρατηγού Μανωλά» !(video)

DSC_5708Οι Πολυμήχανοι Έλληνες σε δράση ,εκτός απο κάποιες φωτογραφίες δεν είχαμε δει σε πραγματική δράση  την Πατέντα που διέταξε ο τότε Α/ΓΕΣ Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς …Μετατρέποντας στην ουσία το Α/Α ZU 23-2 σε Κινητό Αντιαεροπορικό και αντιαβακικό  πυροβολείο !

Οι βολές αξιολόγησης του ΤΟΜΑ BMP – 1 με προσαρμοσμένο Αντιαεροπορικό πυροβόλο ZU – 23.έγιναν κατόπιν εντολής του τότε Αρχηγού ΓΕΣ  στο πλαίσιο δοκιμής πιλοτικού προγράμματος στην νήσο Χίο ( περιοχή ευθύνης 96 ΑΔΤΕ ) με απόλυτη επιτυχία η αξιολόγηση…Αλλά δεν το είχαμε δει σε δράσει !

Το ΓΕΣ είχε  επισημαίνει τότε ότι ο συγκερασμός των δύο συστημάτων Ρωσικής προέλευσης θα επιφέρει σημαντική αύξηση της ισχύς πυρός στα νησιά χωρίς επιπλέον κόστος λόγω εκμετάλλευσης υπαρχόντων μέσων, ανταλλακτικών και πυρομαχικών

????????????????????????????????????

Να επισημάνουμε εδώ οτι αυτό δεν το σκέφτηκαν ούτε οι Ρώσοι Κατασκευαστές  των δύο Οπλικών Συστημάτων!

Ενδεικτικό της σημασίας δημιουργικής αξιοποίησης υπαρχόντων συστημάτων με »πατέντες» από ελληνικά χέρια είναι και ο τίτλος του ενημερωτικού που εξέδωσε του ΓΕΣ »ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Η ρόλος τους, όπως επισημάναμε, θα είναι η εν είδει »κινητού πυροβολείου» ανάληψη αποστολών για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και απόκρουση και εξουδετέρωση αντι-αεραποβατικών γεφυρωμάτων σε νησιά.

Πρόκειται για μια κατασκευή με τις σχετικές μελέτες και εργασίες συνδυαστικής μετατροπής με υπάρχοντα μέσα, να τις έχει πραγματοποιήσει το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στην Θεσσαλονίκη....

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα video  απο την δράση του Κινητού Τεθωρακισμένου Πολυβολείου σε ρόλο Αντι-Αβακικών ΒολώνΟ Στρατηγός Μανωλάς μπορεί και πρέπει να αισθάνεται Υπερήφανος !

Hellenic Army National Guard shooting with ZU 23-2 on BMP1 in a live fire exercise.
The ZU 23-2, also known as ZU-23, is a Soviet towed 23×152 mm anti-aircraft twin-barreled autocannon. ZU stands for Zenitnaya Ustanovka (Russian: Зенитная Установка) – anti-aircraft mount.

Category