Τέλος στα «ΣΥΠΟ» …Τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Σ.Ξ επαναλειτουργούν Άμεσα !!

Σύμφωνα με πληροφορίες και αφού οι Διευθύνσεις των Όπλων Επέστρεψαν στο ΓΕΣ  μια ακόμη παρένθεση στο Στράτευμα του πρώην Α/ΓΕΣ Στεφανή οδεύει προς το τέλος του!

Ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα ΚΕΝ που ετοίμαζαν τους Νεοσυλλέκτους στη Βασική τους Εκπαίδευση και μπαίνει τέλος στο θεσμό των «ΣΥΠΟ» που ήταν μια φωτοβολίδα του Στεφανή που ευτυχώς από τύχη δεν την πληρώσαμε

Στο Πεντάγωνο μεταφέρονται και οι εξής διευθύνσεις: το Πεζικό Χαλκίδας, το Μηχανικό Λουτρακίου, οι Διαβιβάσεις από το Χαϊδάρι, το Πυροβολικό Θήβας και οι Ειδικές Δυνάμεις από τον Ασπρόπυργο.

Να επισημάνουμε οτι  Τζιπ πηγαινοέρχονταν  στις Διευθύνσεις με διαταγές του Α/ΓΕΣ στο Πεντάγωνο  που κρατούσε  όμως και τις Μεταθέσεις των Αξιωματικών !!

Τότε ο πρώην Α/ΓΕΣ Στεφανής πήρε απόφαση να καταργήσει τα ΚΕΝ και να προωθούνται οι Οπλίτες κατευθείαν στις Μάχιμες Μονάδες Οπλίτες που δεν ήξεραν ακόμη πως να περπατούν, όχι να πολεμούν

Η Διαταγή που βγείτε έλεγε και  τα εξής

Τα μόνο Κέντρα Εκπαίδευσης που θα συνεχίσουν να λειτουργούν είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη τότε  διαταγή  δεν θα υπήρξε καμία αλλαγή σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό….Γιατί πάτησαν πόδι !

Από τη Β ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – Θήβα
Μηχανικού – Ναύπλιο
9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
Υγειονομικού – Άρτα
Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη
586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
Υλικού Πολέμου – Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Σχόλιο: Βέβαια τα ΚΕΝ δεν σταμάτησαν να υπολειτουργούν έστω και χωρίς Οπλίτες   με πίεση των τοπικών Αρχόντων και Εθνοπατέρων ,αλλά αυτό δεν είχε καμιά σημασία …

Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες τα ΚΕΝ ετοιμάζονται να λειτουργήσουν όπως ακριβώς και πριν με εντολή του νυν  Α/ΓΕΣ

.Αν και τότε άπαντες βγήκαν στα Κάγκελα και μάλιστα οι Στρατιωτικοί συντάκτες  φώναζαν που θα εκπαιδευτούν οι Έφεδροι για την αναπλήρωση απωλειών σε μια Κρίση Πολέμου …

 Ο Τότε Α/ΓΕΣ και σύσσωμο το Στρατιωτικό Συμβούλιο διέταξε άστοχα  την Κατάργηση των ΚΕΝ   και ευτυχώς απο τύχη δεν το πληρώσαμε σε απώλειες προσωπικού !!

Να θυμίσουμε οτι για να γίνει ο Στεφανής Α/ΓΕΣ καρατομήθηκαν  απο το τότε ΚΥΣΕΑ 11 Αντιστράτηγοι