Τέρμα τα Σενάρια …Παραμένει η 32η ΤΑΞ-ΠΖΝ στο Στρατόπεδο Σχη Γεωργούλα!

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο σε άλλη περιοχή σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ

Τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση παρείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε συνομιλία που είχε στη Βουλή με τον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μπουκώρο.
Η δήλωση αυτή του ΥΕΘΑ  βάζει τέλος στου ψιθύρους και στα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων ενημέρωσης της Αθήνας τον τελευταίο καιρό.
Επιπλέον, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος στον βουλευτή Μαγνησίας, επεσήμανε ότι η έλευση σημαντικής δύναμης στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, στη βάση ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου, πρόκειται να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.
Μετά και τη νέα διαβεβαίωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Μαγνησίας έκανε το εξής σχόλιο:
«Στη Μαγνησία δεν μπορεί παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο.
Εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι όσοι επιχειρούσαν την απομάκρυνση των πεζοναυτών από τον Βόλο μόνο προσχηματικά επικαλούνταν επιχειρησιακούς λόγους.

Τέλος, δεν μπορεί παρά να αισθάνονται δικαιωμένοι όσοι πραγματικά νοιάστηκαν για την παραμονή της ταξιαρχίας στον Βόλο, χωρίς να παρακολουθούν άβουλοι τις εξελίξεις που είχαν δρομολογηθεί».

Να επισημάνουμε οτι υπέρ της Παραμονής της Ταξιαρχίας στο Βόλο έχουν ταχθεί με αναφορές στο τύπο ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ  Στρατηγός Φράγκος που ανέλυσαν χαρακτηριστικά  τους λόγους παραμονής της Ταξιαρχίας στη Μαγνησία


Διάφορα Άρθρα