Μπήκε στην Μαντίζ ο Συριακός Στρατός …Έκανε πίσω ο Ερντογάν

Ο Συριακός στρατός εισέρχεται στην πόλη Μάνμπιζ στη βορειοανατολική Συρία, μεταδίδουν δημόσια Συριακά μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα κουρδικά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι ο στρατός ξηράς της Συρίας βρίσκεται ήδη εντός της πόλης.

Για την Μανμπίζ δεν είναι ξεκάθαρο το τι έχει σχεδιαστεί οτι  θα συμβεί, καθώς δίνονται μάχες από τουρκικές δυνάμεις σε γύρω χωριά αλλά ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα εισέλθουν στην πόλη έαν εκκαθαριστεί από τους «τρομοκράτες» – Κούρδους.

Νωρίτερα βέβαια είχε δώσει εντολή για επίθεση στη πόλη που κατοικείται αποκλειστικά απο Κούρδους και το σχέδιο του Ερντογάν ήταν να εγκαταστήσει Άραβες και Τουρκμένιους

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις έπρεπε να έχουν εκκαθαριστεί από την Μανμπίζ εντός 90 ημερών. Πέρασε πάνω από ένας χρόνος αλλά η Μανμπίζ δεν έχει καθαρίσει. Η Τουρκία δεν θα μπει στην Μανμπίζ εάν εκκαθαριστεί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος….Αλλά άλλα έλεγε πριν αναχωρήσει απο την Άγκυρα

Στο Κομπάνι , όπου οι Κούρδοι συμφώνησαν να επιτρέψουν την είσοδο στον συριακό στρατό, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι  ούτε εκεί δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα καθώς υπάρχει συντονισμός με τους Ρώσους.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο ο στρατός ξηράς της Συρίας να αναπτυχθεί στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άϊν, όπου δίνονται οι μάχες των τουρκικών δυνάμεων με τους Κούρδους.

Άγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι σε Αφρίν και Ιντλίμπ, όπου βρίσκονται τουρκικές στρατιωτικές βάσεις…

Νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ είχε κάνει λόγο για κατάληψη της Ρας αλ Άϊν,  πράγμα που διαψεύδεται κατηγορηματικά

 


Διάφορα Άρθρα