Θα ζητήσει & F-35 o Μητσοτάκης από τον Αμερικανό πρόεδρο;…Για να «ενδώσει στην παραχώρηση» των Α/Α και Τεθωρακισμένων;

Το αεροπορικό  Γενικό Επιτελείο ATA & ΓΕΑ  έχουν  επισημάνει προς την κυβέρνηση ότι η αναβάθμιση της ραχοκοκαλιάς του στόλου των F-16 σε Viper και η έλευση των 24 Rafale F3R, αποτελούν  την εμφαινόμενη  Αεροπορική υπεροχή  υπέρ της  Ελλάδος

Σε συνδυασμό  δε με τον αναγνωρισμένη  τακτική του Πολέμου των «γερακιών» της ΠΑ  «όταν την αφήνουν να κάνει το έργο  της» ,είναι ο αδιαμφισβήτητος Κυρίαρχος  των ουρανών και  της Συμμαχίας στην Ευρώπη!

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ελλάδα μέχρι σήμερα αν και δηλώνει πως θέλει, αλλά  δεν έχει πράξει το πιο ουσιώδες, τόσο για τα F-35, όσο και για τα F-16 Block 50.

Δηλαδή δεν έχει εκδηλώσει επίσημα με επιστολή το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του αεροσκάφους 5ης γενιάς και για την αναβάθμιση των F-16 Block 50  της 111Πτέρυγας Μάχης!

Να επισημάνουμε εδώ οτι τα F-35  χρειάζονται νέες εγκαταστάσεις και χρειάζεται τουλάχιστον 2 χρόνια για την εκπαίδευση του προσωπικού και το κόστος είναι τεράστιο …Ενώ δεν χρειαζόμαστε καθαρά επιθετικά Μαχητικά για την Άμυνα μας ,τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο!

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αφόρητες πιέσεις των Αμερικανών και Γερμανών για την παραχώρηση των Ελληνικών Α/Α συστημάτων Ρωσικής Κατασκευής ,αλλά και Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού , στον πόλεμο της Ουκρανίας , που όμως στηρίζεται η Α/Α των νησιών και όχι μόνο ..