Θέμα «Τουρκικής «Μειονότητας στη Θράκη μας και όχι μόνο …Έθεσε ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Θέμα «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» της Θράκης ήγειρε με την ομιλία του στην υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που συνεδρίασε στο Νιαμέι στον Νίγηρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ο οποίος συμπεριέλαβε τους Έλληνες πολίτες στην ίδια κατηγορία με τους καταπιεζόμενους μουσουλμάνους του Κασμίρ .

Η Τουρκία επανειλημμένα χρησιμοποιεί το βήμα αυτού του μεγάλου διεθνούς φόρουμ, όπου συμμετέχουν 57 μουσουλμανικές χώρες, για να προβάλει τις αξιώσεις της επί της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αλλά και στο Κυπριακό .

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Ευρώπης κατηγορώντας την για ισλαμοφοβία, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη Γαλλία και τη στάση της έναντι των μουσουλμάνων και υποστήριξε την πρόταση του Πακιστάν για καθιέρωση της 15ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας.

Σε κάθε ετήσια υπουργική Διάσκεψη του ΟΙΔ τα τελευταία χρόνια στα τελικά κείμενα περιλαμβάνεται και το «Ψήφισμα No. 3/46-MM * για την Κατάσταση της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη και του Μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα».

Το ψήφισμα αυτό περιλαμβάνει όλη την ακραία ατζέντα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας και εμφανίζει μια συκοφαντική εικόνα ωσάν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης στην Θράκη να ζουν σε καθεστώς απαρτχάιντ