Τι «ανάγκη και κόψιμο» είχε το ΓΕΕΘΑ & έβγαλε «Ανακοίνωση » …Περί αποστολής του Στρατεύματος;

Προ το τέλος της Θητείας του ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ένιωσε την ανάγκη να βγάλει μια ανακοίνωση για την Αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και να εμπλακεί σε πολιτική κόντρα  κομμάτων ,αλλά και ενός Βουλευτού που τον διώκει η Ελληνική Δικαιοσύνη !

Υπάρχει καμιά αμφισβήτηση στο Στράτευμα για την Αποστολή του ; Υπάρχουν ενδείξεις για κάτι διαφορετικό; και από πότε στο Στράτευμα λειτουργούμε με Ανακοινώσεις και όχι με διαταγές ;

Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το αυτονόητο της Αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων , δυστυχώς δείχνει κάτι άλλο και εμείς που σεβόμαστε τους θεσμούς δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε παραπάνω …

Αλλά ας εκτελέσουν  πρώτα  την Αποστολή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις που απορρέουν  από το Σύνταγμα ,όπως είναι και η φύλαξη των Συνόρων μας ,που μπάζουν από παντού και ας αφήσει το ΓΕΕΘΑ τις πολιτικές κόντρες  των κομμάτων στη Βουλή και στους Βουλευτές !

Εκτός και αν προς το το τέλος της Θητείας του  ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ  & έχει βάλει και άλλους στόχους ,Τυχαίο ;

      Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο…Και

Άφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των Εθνικών συμφερόντων.»

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΓΙΑ ΠΡΟΔΗΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ .
    ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΟΙ ΑΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΗΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ. ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΔΟΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ . ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ. ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΕΤΣΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΝΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    – ΓΙΑΥΤΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

    – ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.