Τι Προβλέπει ο (Ν. 2292/1995)…Για την «Αναπλήρωση» των Καθηκόντων του Α/ΓΕΕΘΑ»

Επειδή πολλά ακούγονται και περισσότερα γράφονται καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα σε ότι έχει σχέση με την Αντικατάσταση – αναπλήρωση των Καθηκόντων του Α/ΓΕΕΘΑ!

Ο Ν. 2292/1995:Παράγραφος 15 του άρθρου 11 ,μας κάνει σαφές οτι τον Α/ΓΕΕΘΑ τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ, για το διάστημα μέχρι και 20 Ημερών ….

Ενώ για παραπάνω διάστημα  των 20 ημερών ,με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ,αναπληρώνεται από τον Αρχαιότερο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων που διορίζεται !!!

Ν. 2292/1995: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΕΘΑ.ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Παράγραφος 15 του άρθρου 11:

«Τον Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α., απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο Υπαρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α..

(Εφόσον η απουσία ή το κώλυμα προβλέπεται να διαρκέσει περισσότερο από είκοσι (20) ημέρες, τότε, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α., αναπληρώνεται από τον αρχαιότερο Αρχηγό των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.»)

Όμως εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο και πρέπει να σταθούμε …Ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ είναι νεώτερος των Αρχηγών των Γ.Ε και αν συμβεί κάτι πως θα εκδώσει διαταγή επιχειρήσεων ;;;

Επίσης ο Αρχηγός του ΓΕΑ είναι Αρχαιότερος  στην Υπηρεσία ,ενώ ο Α/ΓΕΣ θεωρείται αρχαιότερος λόγω Όπλου …

Πως θα μπουν όλα αυτά σε μια σειρά ,γιατί αποκλείεται να έχουμε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ νεώτερο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων …Εκτός και αν έχουμε αποστρατεύσεις !

Αλλά ας ελπίσουμε όμως το ΚΥΣΕΑ να μην κάνει εν Θερμώ Κρίσεις Αρχηγών ειδικά αυτήν τη Περίοδο!

Τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε σήμερα στο 251 ΓΝΑ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Το τι θα κάνει το ΚΥΣΕΑ είναι δικό του πρόβλημα,αλλά   ελπίζουμε οι Πολιτικοί να ξέρουν τούτες τις ώρες τι ακριβώς κάνουν ….

Εμείς ευχόμαστε για μια ακόμη φορά ο Αρχηγός να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του  …Αλλά είναι άλλο θέμα η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων