Τι συμβαίνει με την προμήθεια των 7 Ισραηλινών Κατασκοπευτικών drones;

Αγνοούνται  τα Ισραηλινά drones που η Ελλάδα θα προμηθεύονταν με την διαδικασία leasing  με τριετή ενοικίαση 7 μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών drone από το Ισραήλ έναντι 35,5 εκατομμυρίων ευρώ

Να θυμίσουμε οτι :

Ενστάσεις διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για την τριετή ενοικίαση 7 μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών drone από το Ισραήλ έναντι 35,5 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 16,5 εκ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 9 εκ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, επιφυλάξεις διατύπωσε και ο κυβερνητικός βουλευτής Γ. Κυρίτσης σχετικά με το κόστος, ενώ η ΝΔ διατύπωσε τις ενστάσεις της και για την απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, προκειμένου να ενημερώσει για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα (παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας).

Το ερώτημα που ετέθη από πολλές πλευρές είναι γιατί προτιμήθηκε η διαδικασία leasing έναντι της αγοράς των drone, ενώ μετά από ενημέρωση του Αρχηγού ΓΕΑ νυν ΓΕΕΘΑ … διευκρινίστηκε ότι στην συμφωνία περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση και επίσης ότι κρίθηκε απαραίτητη η προμήθειά τους καθώς θα συνεισφέρουν στην αποτύπωση των προσφυγικών ροών…(Λες και είναι κρυφές οι ροές)

Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν πρόκειται για εξοπλισμένα με όπλομηχανήματα  drone και ότι επελέγησαν τα ισραηλινά αντί των αμερικανικών καθώς κρίθηκαν πιο άρτια τεχνολογικά.

Παρά τις ενστάσεις, πάντως, τα κόμματα υπερψήφισαν την εν λόγω συμφωνία με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χ.Α. που καταψήφισαν και την ΔΗΣΥ που επέλεξε το «παρών»

Σχόλιο: Εκείνα τα ρημάδια τα «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ» που κατασκευάζουμε εμείς στα ΚΑΕ  τι τα θέλουμε για επίδειξη στις Ασκήσεις ;

Σχόλιο:Μάθαμε όμως οτι αυτή η προμήθεια έχει παγώσει και το Επιτελείο προσανατολίζεται στην προμήθεια drone απο την αμερικανική αγορά …

Η Επίσκεψη του ΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα θα είναι καθοριστική ,αλλά οι πληροφορίες απο το Ισραήλ  δεν είναι και οι καλύτερες !