Τι συμβαίνει με τις «Eφημερίες στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο»…Πλάκωσαν και οι Γενικοί Αρχίατροι ;

Με έκπληξη, αλλά και χαρά πληροφορηθήκαμε για την νέα προσέγγιση των εφημεριών του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εν’όψει της επικείμενης έξαρσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Με μια «γενναία» απόφαση η νέα διεύθυνση του 424 αποφάσισε να εντάξει για πρώτη φορά στις εφημερίες των covid κλινικών σχεδόν όλους & τους Συνταγματάρχες Διευθυντές του Παθολογικού Τομέα, αφήνοντας στους παθολόγους τις αμιγώς παθολογικές εφημερίες, πλέον.

Πέρα από κανονισμούς και νόμους, οι Διευθυντές δέχθηκαν με χαρά την καινούργια τους υποχρέωση, ακόμα και αν αρκετοί αυτούς έχουν δέκα και πλέον χρόνια να εφημερεύσουν και δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση της αντιμετώπισης του covid. Σημασία έχει η διάθεση και η συναδελφικότητα.

Άλλωστε όπως φαίνεται και από τον πίνακα των εφημεριών με την κίνησή τους αυτή οι Δντές απέτρεψαν τη λήψη τρίτης εφημερίας από μικρότερους συναδέλφους, αφήνοντας στο παρελθόν προκαταλήψεις και πρακτικές άλλων εποχών, αποδεικνύοντας ότι είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στον κίνδυνο.

Αυτή η απόφαση σταθμός, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση τόσο για το 401 ΓΣΝΑ, αλλά γιατί όχι και για όλο τον ελληνικό στρατό.

Για παράδειγμα, γιατί ένας Διοικητής Μονάδος να μην παίρνει υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας, ξεκουράζοντας ένα κατώτερο στέλεχος της μονάδος του;

Από την άλλη δίνει μια λύση στον ολοένα και γηράσκοντα, υπηρεσιακά πάντα, πληθυσμό του ελληνικού στρατού και στη συσσώρευση συνταγματαρχών στην ιεραρχική βαθμίδα.

Mπράβο και πάλι στη Διεύθυνση του 424!!!!!!!

ΥΓ1: Ελπίζουμε να είναι αυτή η αρχή αποκατάστασης της ισονομίας, γιατί υπάρχουν κάποιες φωνές περί αδικιών στις εφημερίες του καρδιολογικού και του χειρουργικού τομέα.

ΥΓ2: Ελπίζουμε επίσης ότι κάποιες πληροφορίες ότι κάποιοι προσπαθούν να αποζημιώσουν συναδέλφους τους για να απαλλαγούν από την υποχρέωσή τους, χωρίς να αφαιρούν το όνομά τους από την κατάσταση υπηρεσιών, έτσι ώστε ταυτόχρονα να φαίνεται ότι την έχουν πραγματοποιήσει και παράλληλα να απολαμβάνουν και της αποζημιώσεως και της απαλλαγής που πηγάζουν από τη διενέργειά της, να είναι εντελώς αβάσιμες.

Σχόλιο: Μήπως ξέμειναν απο γιατρούς και πλάκωσαν στις Εφημερίες και τους Διευθυντές των Κλινικών με βαθμό Γενικού Αρχιάτρου (Συνταγματαρχών λέμε τώρα;)

Σχόλιο2:Γιατί υπογράφει Γενικός Αρχίατρος και όχι ο Διοικητής ή ο Υποδιοικητής τις Εφημερίες…Νέα Πολιτική είναι αυτό ;