Τιμήθηκαν οι Πεσόντες του ΠΝ …Παρουσία ΥΕΘΑ & Αρχηγών!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος».


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

«Με την ευλογία της εκκλησίας είμαστε σήμερα εδώ, στην ύψιστη τιμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, για να γονατίσουμε μπροστά στους ήρωες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Έπεσαν μαχόμενοι για την ελληνική σημαία.

Έπεσαν μαχόμενοι για να διαφυλάξουν την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την τιμή της πατρίδας μας.Έπεσαν μαχόμενοι για να δημιουργήσουν ιδανικά για τις επόμενες γενιές.

Είμαι περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος, γιατί όπου κι αν βρεθώ, εκτός Ελλάδος, σε χώρες σύμμαχες, αλλά και σε χώρες με τις οποίες υπήρξαμε αντίπαλοι στο παρελθόν, αισθάνομαι το σεβασμό, ακριβώς λόγω της θυσίας όλων αυτών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των διόπων και των ναυτών, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι ως έθνος και για την τιμή της πατρίδος στις μεγάλες συμμαχίες στις οποίες η ελληνική σημαία βρίσκεται πάντα πρώτη στις παρελάσεις.

Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, στους ήρωες που πιστοί στον όρκο τους έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους, για την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Σε εκείνους που πίστεψαν και πιστεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους στην ιερότητα του καθήκοντος για την πατρίδα.