Την «άδεια» για ανάπτυξη Τουρκικών Στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν…Ζήτησε απο την Εθνοσυνέλευση σήμερα ο Ερντογαν!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα την έγκριση του Κοινοβουλίου προκειμένου να στείλει Στρατεύματα  στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στην αποστολή επίβλεψης της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στην  εισήγηση που φέρει την υπογραφή του και εστάλη στην Εθνοσυνέλευση, ο Ερντογάν ζητεί κοινοβουλευτική έγκριση για την αποστολή στρατιωτών που θα εγκαθιδρύσουν ένα «κέντρο συντονισμού» με τη Ρωσία για την επίβλεψη της εκεχειρίας.

Οι στρατιώτες που θα σταλούν από την Τουρκία, μια χώρα που υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, θα αναπτυχθούν προκειμένου να «λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του κέντρου συντονισμού που θα εγκαθιδρυθεί με τη Ρωσία» και «να διασφαλίσουν την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός», σύμφωνα με το κείμενο.

Η έγκριση για την ανάπτυξη των στρατιωτών, η εξασφάλιση της οποίας δεν αναμένεται να είναι παρά μια τυπική διαδικασία, θα ισχύει για έναν χρόνο και ο αριθμός των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν θα προσδιοριστεί από τον Ερντογάν.

Σχόλιο: Καταρρίπτεται έτσι ο Ισχυρισμός της Μόσχας οτι οι Τούρκοι θα στείλουν μόνο παρατηρητές, αφού κάτι  τέτοιο δεν θα ήθελε την έγκριση της Τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως