Με τις Ευλογίες των λειτουργών της Εκκλησίας…Η παραλαβή των 44 (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117

Την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθησαν στην τελετή παραλαβής 44 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους Αττικής..

Τα 44 ΤΤΟΑ αποτελούν το πρώτο μέρος από τα 1.200 συνολικά Μ1117 που παραχωρούνται στην Χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA), τα οποία θα κατανεμηθούν κυρίως στον Στρατό Ξηράς και μέρος αυτών στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και στην Πολεμική Αεροπορία.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς και ο πρόεδρος του American Hellenic Institute (AHI) κ. Νίκος Λαρυγγάκης.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ΤΤΟΑ Μ1117, σε ότι αφορά στη χρησιμοποίησή τους σε αποστολές επιτήρησης περιοχής και παροχής προστασίας σε κρίσιμες δραστηριότητες, καθώς και στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατότητων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως προς την ασφαλή ταχεία διείσδυση και εκτέλεση ελιγμών σε κάθε είδος εδάφους, λόγω της ενισχυμένης θωράκισής τους