Τον θυρεό της Ε.Φ απένειμε στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας …Ο Α/ΓΕΕΦ

Τον θυρεό της Εθνικής Φρουράς απένειμε στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρη Μορίτση, ο Αρχηγός της ΕΦ Ηλίας Λεοντάρης, σε μια σεμνή τελετή στο Κάιρο.

Η τελευτή έγινε στην κυπριακή πρεσβευτική κατοικία, στο Ζαμάλεκ του Καΐρου. Με την απονομή, η ΕΦ επιβράβευσε στο πρόσωπο του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις εξαιρετικές προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και στον αμυντικό – στρατιωτικό τομέα.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ο Ελληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Ανδρέας Μαυρομάτης Στρατιωτικοί Ακόλουθοι από πολλές πρεσβείες στην Αίγυπτο και άλλοι.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγος Ηλία Λεοντάρη πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Χώρα του Νείλου. Σήμερα μεταβαίνει στην Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφτεί τη μεγάλη Ναυτική Βάση, τη Βιβλιοθήκη, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄.