18 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ στο Σινά

Τουλάχιστον 18 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο αξιωματικοί.

Επτά άνθρωποι, τρεις αστυνομικοί και τέσσερις τραυματιοφορείς, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης που ξεκίνησε με την πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού εναντίον τεθωρακισμένων οχημάτων και εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυρών. Καταστράφηκαν επίσης τρία τεθωρακισμένα οχήματα και ένα όχημα παρεμβολής σήματος των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση κοντά στην πόλη Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στο προπαγανδιστικό όργανό του, το «πρακτορείο» Amaq.

Η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις της μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, στα μέσα του 2013. Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε παρόμοια επεισόδια.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή επίθεση. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA όμως, επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με τους επιτιθέμενους κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και κατάφεραν να σκοτώσουν πολλούς από αυτούς.