Το Τούρκικο Ναυτικό παρέλαβε το Σκάφος «A-591 Ufuk»

Τo Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας παράλαβε σήμερα  14 Ιανουαρίου την κορβέτα A-591 Ufuk, το πρώτο πλοίο συλλογής πληροφοριών της χώρας που κατασκευάστηκε με εθνικούς πόρους.

Παρών στη Τελετή ο Ερντογάν ,ο Χουλουσί Ακάρ και ο Διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Πρόεδρος της  Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι χάρη στις αγορές της αμυντικής βιομηχανίας η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα που είναι πρωταγωνιστής παιχνιδιών και χαλάει τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή της.

Ο πρόεδρος Ερντογάν εκφώνησε ομιλία στην τελετή που τέθηκε σε υπηρεσία το Σκάφος των πληροφοριών  και εκπαιδευτικό πλοίο TCG Ufuk στη Διοίκηση Ναυπηγείων στην Κωνσταντινούπολη

“Πιστεύω ότι κάναμε μια καλή αρχή για το 2022 βιώνοντας τις σημαντικές εξελίξεις στα κρίσιμα έργα της αμυντικής μας βιομηχανίας, η μία μετά την άλλη. Χάρη στις αγορές της αμυντικής βιομηχανίας που έκανε, η Τουρκία έφτασε στη θέση μιας χώρας που είναι πρωταγωνιστής παιχνιδιών στην περιοχή της και χαλάει τα βρώμικα παιχνίδια.

Με τις ανακαλύψεις που κάναμε, γίναμε μια χώρα που έχει λόγο στην περιοχή της. Τα μάτια μας είναι στο διάστημα. Στον τομέα του διαστήματος, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη συστημάτων εκτόξευσης και δορυφορικών συστημάτων”.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Υπογραμμίζοντας ότι η απαραίτητη προστασία της Τουρκίας μπορεί να είναι δυνατή μόνο μέσω της καλύτερης δυνατής υπεράσπισης της γαλάζιας πατρίδας, ο Πρόεδρος είπε:

“Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας πιο δυνατό. Το πρώτο πλοίο πληροφοριών της χώρας μας, το Ufuk, κατασκευάστηκε με εθνικές μηχανολογικές δυνατότητες.

Η χώρα μας συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή στις 10 χώρες στον κόσμο που μπορούν σε εθνικό επίπεδο να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν ένα πολεμικό πλοίο.

Στα ναυπηγεία της χώρας μας, εκτός από τις δικές μας ανάγκες, κατασκευάζονται πλοία και βάρκες για όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, έχουμε εξάγει 180 υπεράκτιες πλατφόρμες σε 25 χώρες”.

Ενημερώνοντας ότι ο διαγωνισμός για το αντιτορπιλικό αεράμυνας TF-2000 θα ξεκινήσει σύντομα, ο Ερντογάν είπε:

“Στόχος μας είναι μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία. Πιστεύω ότι η δύναμή μας στις θάλασσες θα αυξηθεί χάρη σε αυτό το πλοίο, το οποίο ανήκει σε πολύ λίγες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο.

Ο επόμενος στόχος της υπηρεσίας πληροφοριών μας θα είναι να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο παίρνοντας τη θέση της στο διάστημα με δορυφορικά συστήματα.

Όπως κάναμε μέχρι τώρα, θα στηρίξουμε την υπηρεσία πληροφοριών μας σε κάθε τομέα το επόμενο διάστημα και θα την κάνουμε να συμβάλει περισσότερο στον αγώνα μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και δυνατής Τουρκίας”.