Τούρκος αξιωματούχος: Oι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ

Την επόμενη εβδομάδα Τουρκία και ΗΠΑ θα έχουν συζητήσεις σχετικά με τους ρωσικούς S-400, όπως έκανε γνωστό ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο του Φόρουμ Εξωτερικής Πολιτικής στο Βερολίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Καλίν υπογράμμισε πως το σύστημα των S-400 δεν θα αποτελούσε απειλή για το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35 και ότι αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί από μια λεπτομερή τεχνική μελέτη.

«Θα μιλήσουμε για αυτό (σ.σ. τους S-400) κ την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν», είπε, αναφερόμενος στη διάσκεψη κορυφής στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Ο Καλίν δήλωσε ακόμη ότι οι S-400 θα λειτουργούν ως αυτόνομη πλατφόρμα και δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε ότι οι S-400 δεν θα αποτελέσουν απειλή για το πρόγραμμα των F-35. Δεν θέλουμε το πρόγραμμα F-35 να διακινδυνέψει από τίποτα », είπε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θέλει να ξεπεράσει τις διαφορές με την Ουάσινγκτον και να επιστρέψει στο πρόγραμμα συμπαραγωγής αμερικανικών μαχητικών F-35.
Η απόκτηση του προηγμένου ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 από την Τουρκία ώθησε την Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από την συμπαραγωγή μαχητικών F-35.


Διάφορα Άρθρα