Η ΤΠΚ (Ρ-78) «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» φόρτωσε τους EXOCET & …Βγήκε στα ανοιχτά!!

Με την τοποθέτηση του πυραυλικού συστήματος εκτόξευσης EXOCET  Η ΤΠΚ (Ρ-78) «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ». Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας δεν σταμάτησαν ούτε την Τρίτη, που η Αττική «πνιγόταν» από τα χιόνια.

Αντίθετα συνέχιζαν να εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει ούτε μία ώρα καθυστέρηση στο νέο χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί τους τελευταίους μήνες, μετά την μετάβαση των μετοχών στην αμερικανική ΟΝΕΧ.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των EXOCET και χθες, Τετάρτη, η ΤΠΚ (Ρ-78) «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» βγήκε στα ανοιχτά για τις πρώτες δοκιμές του πυραυλικού συστήματος…σύμφωνα με το enikos.gr

Η πυραυλάκατος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (P78) εντάχθηκε επισήμως στο Πολεμικό Ναυτικό στις 28ΙΟΥΛ20. Πρόκειται για το 6ο ΤΠΚ κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ τύπου Super Vita, το οποίο φέρει Κ/Β επιφανείας-επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block3 και βελτιωμένα ηλεκτρονικά σε σχέση με τα προηγούμενα.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα.

Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και Οπλισμός

Διαστάσεις: 61,9 / 9,5 / 2,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 670 τόνους
Πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90
Ταχύτητα: 34,5 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β