Βομβαρδίστηκε Τουρκικό Στρατιωτικό Κομβόι στο Ιντλίμπ (video)

Τρεις οι νεκροί  και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας που κατευθυνόταν προς το Παρατηρητήριο με το νούμερο 9 στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε την ταχεία λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθεί μια τέτοια επίθεση.

Το Τουρκικό  ΥΠΕΘΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι πάρα όλες τις προειδοποιήσεις που έχουν γίνει προς τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του καθεστώτος που προκαλούν μεγάλη ζημιά σε άμαχους και αθώους πολίτες, οι οποίες μετατρέπονται σε ανθρωπιστικό δράμα και διεξάγονται κατά παραβίαση των υπαρχουσών συμφωνιών με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων αυτών που διεξάγονται κατά παραβίαση των συμφωνιών στις 05:30 της 19ης Αυγούστου 2019 ξεκίνησε, αφού ενημερώθηκε εκ των προτέρων η Ομοσπονδία της Ρωσίας, μια μετακίνηση δύναμης προς το Παρατηρητήριο 9 οι γραμμές ανεφοδιασμού του οποίου κινδύνευαν να κοπούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του Παρατηρητήριου, να παραμείνουν ανοιχτές οι γραμμές ανεφοδιασμού, να αποτραπούν οι απώλειες αμάχων/αθώων ανθρώπων στην περιοχή και να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των πλευρών

. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω μετακίνησης στις 08:55 πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή εναντίον της φάλαγγας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνδρες  και να τραυματιστούν άλλοι δώδεκα.

Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την επίθεση που είναι αντίθετη στις υπάρχουσες συμφωνίες και στη συνεργασία και στο διάλογο μας με την Ομοσπονδία της Ρωσίας, περιμένουμε να ληφθούν ταχέως τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια επίθεση διατηρώντας τα δικαιώματα νόμιμης άμυνας μας».