Βρε μπας και έχει δίκιο ο Πολάκης για το ΣτΕ;…Θέλεις τα Ίμια υπό Ελληνική Κυριαρχία ; Πλήρωσε απο την τσέπη σου!!

imia_usxbvΟ  πρώην δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί του καταλογίστηκε ότι ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια παράνομα τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του

ge45455tFileΠρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο του καταλόγισε πως ενίσχυε παράνομα οικονομικά επί επτά χρόνια τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του!

Εικοσιένα χρόνια μετά την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στα Ίμια καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό από τη τσέπη του αναδρομικά και εντόκως, με το σκεπτικό ότι οι δαπάνες αυτές δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα ο ίδιος ο κύριος Διακομιχάλης.
33
«Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος, κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντας του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό  2 εκατομμυρίων δραχμών- σημερινά 6.000 ευρώ- το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων, πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6, 5μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου.

Τα ποσά ήταν για  να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί χρόνια νοικιάζοντας τις βραχονησίδες από το δήμο.

Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με Ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», είπε ο κύριος Διακομιχάλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Blue Sky».

«Μετά τον Απρίλιο του 2004,  και την αλλαγή, εν τω μεταξύ, της δημοτικής αρχής το 2002, ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα. Δεν πάει πια… Ειδικά τώρα, που έχουμε γενικευμένη αμφισβήτηση του Αιγαίου.

Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών  ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό αυτό που φαίνεται οδήγησε στη… χρεοκοπία της Ελλάδας,  μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες  50.000 ευρώ.. Απαίτηση και μάλιστα εντόκως..»!!polakis_ste-324x235

Βρε μπας και έχει δίκιο ο Πολάκης  για το ΣτΕ και τον αδικούμε τον άνθρωπο; …Άντε να έχεις εσύ ταλαίπωρε ραγιά  εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη !! (Κάηκες )


Διάφορα Άρθρα


 • Steve Nichols

  Το ειχε πει ο Νεοκλης Σαρης….
  Θα ερθει η μερα με τοση προπαγανδα, που θα σκεφτόμαστε ποιο πολυ σαν Τουρκοι, απο τους ιδιους τους Τουρκους…….και θα νοιαζόμαστε εμεις περισσότερο απο τους ιδιους τους Τουρκους, για τα Τουρκικα εθνικά συμφεροντα….!!!
  Αυτη εινα η κατάντια μας…!! Τα ισοπέδωσαν ολα….!!!

 • Steve Nichols

  Το ειχε πει ο Νεοκλης Σαρρης….
  Θα ερθει η μερα με τοση προπαγανδα, που θα σκεφτόμαστε ποιο πολυ σαν Τουρκοι, απο τους ιδιους τους Τουρκους…….και θα νοιαζόμαστε εμεις περισσότερο απο τους ιδιους τους Τουρκους, για τα Τουρκικα εθνικά συμφεροντα….!!!
  Αυτη εινα η κατάντια μας…!! Τα ισοπέδωσαν ολα….!!!
  Οποιος παει στα Ιμια, 50.000 πρόστιμο…! Απο το Ελληνικο κράτος, οχι απο το Τουρκικο..!!!