Ξανά πάνω από ν. Κίναρο Τουρκικά UAV(upd)…Τι γίνεται;

Μηνύματα για τη δυνατότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ΤΕΔ) ότι έχουν άμεση επιχειρησιακή εικόνα και πρόσβαση ακόμα και σε σημεία στα οποία θεωρητικά στοιχεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) μπορεί να παρέμβουν αποτελεσματικά και άμεσα αποτελούν τα μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

TH ΔEYTEPA 26 ΣEΠTEMBPIOY 2022 ΣTIΣ 09:15 TOYPKIKO MH EΠANΔPΩMENO A/Φ UAV ΠPAΓMATOΠOIHΣE YΠEPΠTHΣH ANΩΘEN N. KINAPOY ΣTA 19.000 ΠOΔIA.

ΣTH ΣYNEXEIA ΣTIΣ 10:00 ΠPAΓMATOΠOIHΣE YΠEPΠTHΣH ANΩΘEN N. KINAPOY ΣTA 19.000 ΠOΔIA.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες  η Κίναρος και η Κανδελιούσσα Νισύρου έγιναν στόχος υπερπτήσεων τουρκικών UAV συνολικά επτά φορές (πέντε και δύο αντιστοίχως).. Από τις αρχές του χρόνου, τουρκικά UAV και κάποιες φορές και μαχητικά F-16 πέταξαν 29 φορές πάνω από την Κίναρο και την παρακείμενη νησίδα Γλάρος και 23 πάνω από την Κανδελιούσσα.

Tο γεγονός είναι ότι τα τουρκικά UAV πραγματοποιούν επιχειρήσεις αποτύπωσης της κατάστασης σε περιοχές που κατά καιρούς οι ΤΕΔ προσδιορίζουν ως υψηλού ενδιαφέροντος. Εν ολίγοις τα UAV πραγματοποιούν κατασκοπευτικές αποστολές προκειμένου να αποτυπώσουν σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας κινήσεις που μπορεί να κάνουν ή υπολογίζουν ότι μπορεί να σχεδιάζουν στην περιοχή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.