Υπ. Εσωτερικών: Κανονικά οι παρελάσεις της 27ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Την κανονική διεξαγωγή των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων της 27ης και 28ης Οκτωβρίου αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα στη Θεσσαλονίκημε τη διάρκεια της παρέλασης να μην υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Ως προς τα σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν της ανακοίνωσης της Περιφέρειας, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για «ανυπόστατες φήμες» και σε σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο της 13ης Οκτωβρίου, επομένως «οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά».

Όπως διευκρινίζεται, «η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα».

«Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις» σημειώνει το υπουργείο.