Ζεσταίνονται τα νερά στη Ν.Κίνα …Κινεζικό Πολεμικό απέναντι στο «USS McCampbell «

Το Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS McCampbell πραγματοποίησε μια επιχείρηση «ελεύθερης ναυσιπλοΐας», η οποία πραγματοποιεί ιστιοπλοΐα εντός 12 ναυτικών μιλίων από την αλυσίδα Paracel Island, στη θάλασσα της Νότιας Κίνας «για να αμφισβητήσει τις υπερβολικές ναυτιλιακές αξιώσεις», ανέφερε    εκπρόσωπος του των ΗΠΑ Rachel McMarr.

«Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως αυτό το είδος πρόκλησης … Έχουμε ήδη κάνει μια παρουσίαση στην αμερικανική πλευρά εν προκειμένω», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινέζου υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ, σχολιάζοντας την κίνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Lu, το USS McCampbell εισήλθε στα ύδατα των Νήσων Xisha, το κινεζικό όνομα για τους Paracels, χωρίς την άδεια του Πεκίνου.

Σε απάντηση των Προκλήσεων , η Κίνα έστειλε ένα Πολεμικό πλοίο που έστειλε μια προειδοποίηση στον Αντιτορπιλικό  των ΗΠΑ και ζήτησε να εγκαταλείψει την περιοχή.

Ο Λου κάλεσε την Ουάσινγκτον να σταματήσει τέτοιες προκλητικές ενέργειες, τονίζοντας ότι το Πεκίνο διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και της κυριαρχίας του.