Ζόρια των Τούρκων γιατί οι Ελληνο Κυπραίες …Πήραν και αυτές τα Όπλα

Η Ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να ξεχάσει την βαριά ήττα που υπέστη το 1974 κατά την «Ειρηνευτική» Επιχείρηση απέναντι στον τουρκικό στρατό.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση απέναντι στο ενδεχόμενο μια στρατιωτικής επιχείρησης, άρχισε να εξοπλίζει τον λαό.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση μετά από την μεγάλη ήττα που υπέστη το 1974 απέναντι στον τουρκικό στρατό, όντας μέσα σε πανικό εξόπλισε άντρες πολίτες. Σε περίπου 60 χιλιάδες σπίτια δόθηκαν αυτόματα τυφέκια G-3 και μαζί και πυρομαχικά.

Σε αυτήν την δύναμη του ελληνοκυπριακού στρατού δόθηκε το όνομα ¨επίστρατοι¨ και κάθε χρόνο παρέχεται μια μικρού διαστήματος εκπαίδευση στα όπλα.

Οι Ελληνοκύπριοι επίστρατοι τα τελευταία χρόνια άρχισαν να παίρνουν στις εκπαιδεύσεις αυτές και τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Γυναίκες με μακιγιάζ και μικρά παιδιά, κρατώντας αυτόματα όπλα, ετοιμάζονται για ανταρτοπόλεμο κατά των Τούρκων.

Στα πλαίσια των ασκήσεων επιστράτευσης, κάθε χρόνο αυτή η εκπαίδευση γίνεται κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ελληνοκύπριοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν τους επίστρατους στο πως λειτουργούνε τα νέα αυτόματα όπλα, πως γίνεται η συντήρηση τους, στις πρώτες βοήθειες,  στο ένοπλο αντάρτικο αγώνα και στο πως θα παραμένουν στην ζωή.

Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνοκύπριοι επίστρατοι, άρχισαν να παίρνουν στις εκπαιδεύσεις και τις συζύγους και τα παιδιά τους. Γυναίκες με γυαλιά ηλίου και με μακιγιάζ και μικρά παιδιά εκπαιδεύονται στον πόλεμο.

Οικογένειες Ελληνοκυπρίων παίρνουν βασική εκπαίδευση στον βασικό ένοπλο αγώνα, ενώ άρχισαν να βλέπουν την πολεμική εκπαίδευση σαν μια κοινωνική εκδήλωση και άρχισαν να δημοσιεύονται και στα σόσιαλ μίντια οι εικόνες με τα όπλα.

Το Ελληνοκυπριακό υπουργείο Αμύνης  και οι αξιωματικοί δεν θεωρούν ως κάτι επιβλαβές την ένοπλη εκπαίδευση γυναικών και παιδιών και μάλιστα την στηρίζουν.


Η ελληνοκυπριακή διοίκηση τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ενδυνάμωση της Εθνοφρουράς.

Περιόρισαν την διετή υποχρεωτική θητεία των ανδρών αλλά το 2015 έκαναν το πρώτο βήμα για τον σχηματισμό μια έμμισθης επαγγελματικής δύναμης του στρατού ξηράς.

Ο Ελληνοκυπριακός στρατός έκανε 3.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ, ενώ αγόρασε και ένα πλοίο περιπολίας από το Ισραήλ. Ο Ελληνοκυπριακός στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις μαζί με τις χώρες της Ε.Ε. και τον στρατό του Ισραήλ, στις οποίες οι κόκκινοι εχθροί είναι οι Τούρκοι.

Σχόλιο: Ας ελπίσουμε  το Μεγάλο έργο που άρχισε με τους Εφέδρους ο Στρατηγός Μπασιακούλης και συνεχίζει ο Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Λεοντάρης να λάβει χαρακτήρα Παλλαϊκής Άμυνας

https://www.yeniakit.com.tr/haber/rumlarin-turk-korkusu-kadin-ve-cocuklari-silahlandirdilar-463708.html…Σε μετάφραση απο τα http://tourkikanea.gr/

  • Ancor

    Οι Κυπραίοι εκπαιδεύονται γιατί το 74 πήγαν να πάρουν τα όπλα και βρήκαν πως είχαν κάνει φτερά, όταν τα πήραν οι Χουντικοί. Μόνο τότε βρήκαν οι Τούρκοι τα κότσια να τους κατέβουν. Αν κάναμε το ίδιο το 2016 στο πραξικόπημα, θα ήμασταν τώρα ως την Άγκυρα κι οι Κούρδοι θα έσφαζαν στους αυτοκινητοδρόμους όποιον πρόσφυγα γαιδουρομούρη έπιαναν στα χέρια τους.

    Μα η Έλληνες δεν κτυπάνε όποιον είναι κάτω, όπως δεν θα κτύπαγε ένας άνδρας ένα μωρό. Γι΄αυτό κι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά απο τους Τούρκους, γι’ αυτό κάθε φορά που οι Τούρκοι συγκρίνόνται με κάποιον συγκρίνονται με τους Έλληνες και γι’ αυτό σπάνε τα κόμπλεξ τους στην Ελλάδα, γιατί είναι κομπλεξικοί και ζηλόφθονες σαν την κουτσομπόλα της γειτονιάς.(Αυτό να βρεθεί ένας πολιτικός να τους το πει δημοσίως θα ήταν τέλεια)

    Οι Κυπραίες έχουν μεγαλύτερα rχ% απο τους Τούρκους στρατιώτες, γι’ αυτό καλά κάνουν και τις φοβούνται.