Άγκυρα: Θα στείλουμε στις χώρες τους τα μέλη του ISIS που έχουν συλληφθεί

Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν οι Κούρδοι μαχητές και οι τρομοκράτες του ISIS και να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη για τους Σύρους πρόσφυγες.

Η Τουρκία θα στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους τους κρατούμενους του ISIS, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχτεί την αδράνεια της Ευρώπης σχετικά με το ζήτημα των κρατουμένων του ISIS.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία αφήνεται μόνη της να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς, είναι επίσης ανεύθυνο» είπε ο κ. Σοϊλού.

Η Τουρκία συνέλαβε μέλη του ISIS τα οποία είχαν δραπετεύσει στη βορειοανατολική Συρία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, την οποία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν οι Κούρδοι μαχητές και οι τρομοκράτες του ISIS και να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη για τους Σύρους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία.

Στο ζήτημα της τρομοκρατίας είχε αναφερθεί προ ημερών και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν είχε κάνει λόγο για χώρες στην Ευρώπη οι οποίες στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις και υποστήριξε ότι «το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζετε σήμερα με τα χέρια σας, τελικά θα γυρίσει να σας δαγκώσει».


Διάφορα Άρθρα