Αποδεσμεύτηκαν & έφυγαν για τον Έβρο τα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300»;

Αποδεσμεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες  και αναχώρησαν κάποια ήδη για τον Έβρο από τα 8  τα τεθωρακισμένα  Στρατιωτικά Οχήματα MRAP Τyphoon GSS-300!!!

Χρειάστηκε να βγουν στα Κάγκελα όλα τα ειδικού τύπου ΜΜΕ (και εδώ να ευλογήσουμε και  τα γένια μας, που πρώτοι το αναδημοσιεύσαμε  ) για ευαισθητοποιούν κάποιοι και να κάνουν το αυτονόητο, να τα στείλουν δηλαδήστον Έβρο …Μακάρι η πληροφορία να είναι σωστή και αναμένουμε την επιβεβαίωση 

Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14 Μάιο του 2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V “Tychy”.

Το πλοίο” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 άρτια εξοπλισμένους στρατιώτες.

Με κλίση 60% και 30% πλευρική κλίση, καθώς και απόσταση από το έδαφος 600 mm, το Typhoon μπορεί να λειτουργήσει σε προκλητικά αγροτικά, ορεινά και αστικά εδάφη.

Με λίγα λόγια, το Typhoon είναι ένα εξαιρετικό MRAP: ένα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ασφάλειας και της ασφάλειας για όποιον κινείται σε εχθρικές περιοχές.

Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3.

Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χλμ


Διάφορα Άρθρα