Αποκάλυψη :Τούρκοι πράκτορες «έβαλαν στο μάτι» την Ελλάδα.

..

Ποιους «καίει» το έγγραφο – «φωτιά»;

Όπως αποκαλύπτει αυτή τη φορά, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και τα σκάνδαλα σε Ελβετία και Γερμανία, οι Τούρκοι πράκτορες πάλι «έβαλαν στο μάτι» την Ελλάδα. Ανάμεσα στους νέους στόχους τους για το 2022 είναι η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, φέρει τη σφραγίδα «απόρρητο». Εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο ντοκουμέντο αναγράφεται ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην Emniyet από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 2 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι το υπουργείο συγκέντρωσε τα ονόματα από αναφορές που εστάλησαν στα κεντρικά γραφεία οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία.

Το έγγραφο υπεγράφη από τον Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτή αρχηγό του τμήματος αντιτρομοκρατίας της Emniyet, και διανεμήθηκε σε 74 τουρκικές επαρχίες σε ένα απόρρητο μήνυμα για περαιτέρω αστυνομική δράση εναντίον Τούρκων υπηκόων που έχουν αναγνωριστεί από διπλωμάτες στο εξωτερικό.

Ο Καρτάλ αναφέρθηκε στην πηγή των πληροφοριών ως «το πληροφοριακό σημείωμα που ελήφθη από το συνδεδεμένο ίδρυμα (V)». Ο λατινικός αριθμός V θεωρείται κωδικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Έρευνας του Υπουργείου Εξωτερικών.

  • Το επίμαχο έγγραφο

Το έγγραφο, με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2022, ανέφερε πληροφορίες που προέρχονταν από ένα επαρχιακό αστυνομικό τμήμα στις 8 Ιουνίου, το οποίο στην πραγματικότητα είχε προέλθει από την Emniyet μια μέρα νωρίτερα. Ανέφερε ότι έξι άτομα εντοπίστηκαν στη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Ελλάδα και διέταξε τις κατάλληλες νομικές ενέργειες εναντίον τους.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα κατασκοπεύτηκαν από Τούρκους διπλωμάτες. Το συνημμένο έγγραφο, με την πλήρη λίστα των ονομάτων που διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, λείπει. Ωστόσο, η διανομή του καταλόγου σε 74 επαρχίες μαρτυρά ότι εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να έχουν χαρακτηριστεί ως επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν στο εξωτερικό.

Εκτιμάται ότι αυτοί συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν. Η οργάνωση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν σε μια σειρά ζητημάτων, από τη διάχυτη διαφθορά μέχρι τη βοήθεια της Τουρκίας σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες.

Προκειμένου να αποφευχθεί διπλωματική αντίδραση και προβλήματα σε διμερές επίπεδο, σε περίπτωση που αποκαλυφθούν οι παράνομες κατασκοπευτικές δραστηριότητες διπλωματών, ο Καρτάλ προειδοποίησε ότι οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών «δεν πρέπει να κοινοποιηθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή ιδρύματα».

  • ἔπεα πτερόεντα

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ 1.000.000 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΩΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΥΠΟΥΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ!