Απόσυρση όλων των Αμερικανών μέχρι τον Απρίλιο από τη Συρία…Στο Έλεος του Ερντογάν οι Κούρδοι!

Ο Aμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να αποσύρει όλα τα στρατεύματα που εγκαταστάθηκαν στη Συρία μέχρι τα τέλη Απριλίου, ανέφερε η Wall Street Journal την Πέμπτη, παραθέτοντας ως πηγή εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την εκπόνηση ενός σχεδίου για την προστασία των Κούρδων εταίρων των ΗΠΑ από μια επίθεση όταν τα αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείψουν οριστικά τη Συρία.

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα θα ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα ότι ο ISIS έχει απολέσει το σύνολο της εδαφικής επικράτειάς του στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Τραμπ ανήγγειλε τον Δεκέμβριο ότι οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις σύντομα θα εγκαταλείψουν τη Συρία και κήρυξε επίσημα την ολοκληρωτική ήττα της ισλαμιστικής τρομοκρατικής ομάδας στη χώρα.

Η Ρωσία, μαζί με την Τουρκία και το Ιράν, είναι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της κατεστραμμένης από τις διαρκείς συγκρούσεις χώρας της Μέσης Ανατολής.

H Τουρκία έχει χιλιάδες Δυνάμεις στα Σύνορα έτοιμες να εισβάλουν στη Συρία  όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Στρατηγός ε.α Χουλουσί Ακάρ!

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν μόλις ολοκληρωθεί η αποχώρηση των Αμερικανών για την αποφυγή επεισοδίων ,αλλά και την άμεση κατάληψη των Αμερικανικών Βάσεων