«Έφτυσε αίμα» ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Καμπάς να βρει 5εκ € να πετάξει τα NH-90 ….Και το ΓΕΝ πετάει 10 εκ € για στέγαση των «Λάθρο»

Γνωρίζουμε ότι για να πετάξουν τα Ε/Π της Α.Σ NH-90 που παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος από το 2003 ,ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Καμπάς ,(έφτυσε αίμα) για  να βρει τα 5 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν άμεσα ..

Μετα και κατόπιν πιέσεων το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να διαθέσει τις ανάλογες πιστώσεις ,για να απογειωθούν επιτέλους τα υπερσύγχρονα Ελικόπτερα της Α.Σ

«Πέντε εκατομμύρια ευρώ αναζητά ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς για να σηκώσει στον αέρα τα ελικόπτερα NH-90. Ο νέος Α/ΓΕΣ θεωρεί ότι τα NH-90 πρέπει να ενταχθούν γρήγορα στα επιχειρησιακά πλάνα του Στρατού.»

Όμως το ΓΕΝ βρήκε σε χρόνο ρεκόρ 10 εκατομμύρια ευρώ για προμηθευτεί  800 οικισμούς για μελλοντική στέγαση των Λαθρομεταναστών
Όπως ανακοινώθηκε,  ολοκληρώνεται η προμήθεια… 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων & λαθρομεταναστών”!

Με απόφαση του υπαρχηγού ΓΕΝ υποναύαρχου Γεωργίου Καμπουράκη ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου και η μεγάλη αυτή προμήθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εισέρχεται στην τελική της φάση.

Ειδικότερα, μετά την αποδοχή του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς της και την απόρριψη των προσφορών των υπόλοιπων 7 εταιρειών, που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία, προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ένωση εταιρειών “ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.-SHELTER Α.Β.Ε.Ε.”.
Η οικονομική προσφορά της συγκεκριμένης ένωσης εταιρειών ανέρχεται στο ποσό των 8.068.820,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ή αλλιώς 10.005.336,80 ευρώ με ΦΠΑ.

Η προμήθεια αφορά σε δύο τύπους οικίσκων (container) των 25τ.μ., που πρόκειται να αποθηκευτούν σε στρατόπεδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους να έχουν καθοριστεί στη διακήρυξη του διαγωνισμού, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Τα συμπεράσματα στην κρίση σας