Επεισόδιο στη Λέσβο ….Τουρκική Ακταιωρός χτύπησε το Σκάφος του Λ/Σ « 050 – Αρκοί»

Ένταση επικρατεί στην Θαλάσσια Οριογραμμή το τελευταίο διάστημα αφού το χθεσινό περιστατικό δεν είναι το μόνο που έχει συμβεί στην Περιοχή

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ εξαημέρου στην ίδια θαλάσσια περιοχή εκτυλίχθηκε θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό, δίχως μέχρι σήμερα το συμβάν να δει το φως της δημοσιότητας.

Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το επεισόδιο σημειώθηκε νυχτερινές ώρες, όταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, τουρκική ακταιωρός χτύπησε, και μάλιστα δύο φορές, στο πρυμναίο τμήμα του το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «050 – Αρκοί» του Λιμενικού.

Από τη σύγκρουση, το σκάφος του Λιμενικού υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Παρόμοιο συμβάν είχε σημειωθεί με το ίδιο σκάφος και τον Ιανουάριο στην περιοχή των Ιμίων.

Το περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης Αρκοί (ΛΣ 050) έχει μήκος 47,3 μέτρα, πλάτος 7,5 μέτρα και βύθισμα 2,4 μέτρα. Το εκτόπισμά του σκάφους φτάνει τους 255 τόνους, ενώ χάρις στους 3 κινητήρες τύπου GEC/Paxman Valenta-16CM που διαθέτει οι οποίοι κινούν ισάριθμους έλικες μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων και αυτονομία 45 ωρών με υπηρεσιακή ταχύτητα 32 κόμβων.

Αν και το σκάφος δεν διαθέτει οπλισμό μπορεί να φέρει στην πλώρη έστορα για πυροβόλο των 20 χλστ, ενώ οι προδιαγραφές επιτρέπουν την εγκατάσταση πύργου με πυροβόλο έως και 40χλστ.

Ο λοιπός εξοπλισμός του Αρκοί (ΛΣ 050) απαρτίζεται από 2 ραντάρ έρευνας/ναυτιλίας Decca και τερματικό δορυφορικών επικοινωνιών INMARSAT-B.