Επίθεση Ταλιμπάν σε Στρατιωτική Βάση …Δεκάδες οι νεκροί

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στην επιχείρηση που ξεκίνησε μετά την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις τρομοκράτες.

Tουλάχιστον 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια πολύωρης επίθεσης των Ταλιμπάν σε μια κοινή αμερικανο-αφγανική στρατιωτική βάση στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ οι απεσταλμένοι της Ουάσινγκτον και των ισλαμιστών ανταρτών εντείνουν τις επαφές τους και ένας νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην Ντόχα του Κατάρ.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Σκοτώθηκαν 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 15 τραυματίστηκαν και υπάρχουν και 20 νεκροί αντάρτες» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γαφούρ Άχμαντ Τζαουέντ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, Όμαρ Ζουάκ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό. Διευκρίνισε ότι οι επτά από τους 20 αντάρτες που σκοτώθηκαν πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Την ευθύνη για την επίθεση στη στρατιωτική βάση του Σοράμπ ανέλαβε με μήνυμά του στο WhatsApp ο Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν. Στη βάση αυτή σταθμεύσει αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών.

Λίγο πριν ξημερώσει, οι Ταλιμπάν «προσέγγισαν τη βάση αλλά τους σταμάτησαν οι αφγανικές δυνάμεις» είχε αναφέρει το πρωί ένας εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι «η επίθεση αποτράπηκε από τις γενναίες δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν».

Στην ανακοίνωση στην οποία σημειώθηκε πως υπάρχουν απώλειες και από τις δυνάμεις ασφαλείας δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αντρών που έχασαν τη ζωή τους.

Ενώ στην ανακοίνωση που εξεδόθη από τους Ταλιμπάν σημειώθηκε πως στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους πολλοί άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μεταξύ των και πιλότοι.

Στην στρατιωτική βάση Σοράμπ στην πόλη Ουασίρ στο Χελμάντ μαζί με το 215ο Σώμα Μαϊβάντ υπάρχει και στρατιωτικό στρατόπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.