Έτοιμος ο Ερντογάν να αναλάβει δράση στη Συρία …»Ανέφερε» στον Τράμπ

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει χωρίς καθυστέρηση την ασφάλεια στη Manbij της Συρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πρόεδρο  των  ΗΠΑ αργά την Κυριακή.

Με δήλωση της τουρκικής Προεδρίας η οποία ανέφερε ότι ο Ερντογάν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμμ συμφώνησαν να λάβουν κοινή δράση  για να καθαρίσουν τα εναπομείναντα στρατεύματα  του ISIS στη Συρία και να αποτρέψουν την αναζωπύρωση του Ισλαμικού κράτους.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στο ΡΚΚ και τη Συριακή θυγατρική  πτέρυγα του PYD / YPG να αποσταθεροποιήσουν τη βορειοανατολική Συρία.Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο Trump για το αμερικανικό προσωπικό που έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Manbij, προσθέτοντας ότι ήταν μια πρόκληση για να επηρεάσει την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία.

Τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σε μια φαινομενική επίθεση αυτοκτονίας στο Manbij της Συρίας, δήλωσε το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα.