Φύλαγε Παναγιά μου Τσαμπίκα …Καίγεται το νησί μας !

 Να δώσει η Μεγαλόχαρη και η Παναγιά η Τσαμπίκα να φυλάξει το νησί μας έλεγαν οι γερόντισσες στη Ρόδο κάνοντας  το σημείο του Σταυρού …106366841

Σαν είδαν τα Άρματα να τρέχουν δαιμονισμένα στα χωράφια και άκουγαν τα Πυροβόλα να βαράνε  ,αργά σκορπώντας τον ήχο του θανάτου στο νησί των Ιπποτών !

Τι έχουμε παιδάκι μου πόλεμο ; ρωτούσαν αναστατωμένες σαν είδαν τα ελικόπτερα να κατεβαίνουν ακόμη και μέχρι στις σκεπές σπιτιών φτύνοντας φωτιά και ατσάλι !

 Τίποτα απο αυτά όμως δεν γινότανε …Έβαλαν στο μάτι τους Τούρκους έλεγαν στο καφενείο , μπα κάνουν άσκηση τα Στρατά μας ο καφετζής …Μα Άσκηση Χειμωνιάτικα ;

Έλα μου ντε,20 του Φλεβάρη και τα παιδιά του Στρατού ξεχύθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Εισβολείς που έπεσαν νύχτα στο νησί ενώ άλλοι έφτασαν από την Θάλασσα αξημέρωτα !"se11

 Γενικό Συναγερμό διέταξε ο Διοικητής της Ανωτέρας και γιουρούσι (αντεπίθεση το λένε τώρα είπε ο δάσκαλος ) να πετάξουν τους Τούρκους στη θάλασσα !

Πές το βρε αδερφέ φώναξαν οι νησιώτες και άδειασε μεμιάς ο Καφενές … Μάταια προσπάθησε ο Δάσκαλος να τους εξηγήσει ότι ο πρόκειται για Άσκηση (Αθάνατε Ρωμιέ )

se16Για την Ιστορία έχουμε Τακτική Άσκηση στη νήσο Ρόδο  και μάλιστα Χειμωνιάτικα :

Στιγμιότυπα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2014» επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού (Σ.Μ/Κ ΛΠΖ), που διεξήχθει στην ΠΕ της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στην νήσο Ρόδο, την 20 Φεβρουαρίου 2014.

Αντικείμενο της ΤΑΜΣ ήταν η εξέταση του Σ.Μ/Κ ΛΠΖ στην διαδικασία προώθησης – υπέρβασης και αντεπίθεσης με ταυτόχρονη εξάλειψη αερο -προγεφυρώματος και προγεφυρώματος. Κατά την διάρκεια της ΤΑΜΣ εκτελέστηκαν βολές επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, όλμων, αρμάτων μάχης, αντιαρματικών όπλων και πολυβόλων, από το σύνολο των ασκούμενων τμημάτων.

Το video της Ασκήσεως εδώ