Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα στρατιωτικό απολογισμό για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, αναφέροντας ότι έπληξε περίπου 100.000 στόχους στην περιοχή. Τα στοιχεία μεταδόθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 από το ισραηλινό ραδιόφωνο, το οποίο επικαλέστηκε τον στρατό. Το μεγαλύτερο μέρος των πληγμάτων καταγράφεται στη Λωρίδα της Γάζας.
65.000 στόχοι στη Γάζα και 28.000 σε Λίβανο και Συρία
Σύμφωνα με τον απολογισμό που μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, 65.000 στόχοι επλήγησαν στη Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι 28.000 καταγράφονται συνολικά στον Λίβανο και τη Συρία, ενώ 4.500 στο Ιράν.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι 970 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την ίδια τριετία.
Η εντολή Κατς για τους μαχητές της επίθεσης
Ξεχωριστή αναφορά στους ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έκανε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, 4.000 από τους 6.000 μαχητές έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα.
Ο Κατς ανέφερε ότι ο στρατός έχει λάβει εντολή να καταδιώξει και να σκοτώσει τους υπόλοιπους 2.000.
Τρία χρόνια από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Στην επιδρομή της 7ης Οκτωβρίου 2023 σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι. Παράλληλα, 251 άνθρωποι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν διά της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Με βάση ισραηλινά στοιχεία που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 6.000 ένοπλοι της Χαμάς και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων εισήλθαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Στον πόλεμο που ακολούθησε, περισσότεροι από 74.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του θύλακα, οι οποίες ελέγχονται από τη Χαμάς.














