Μήνυμα Ντονμέζ προς Κύπρο πάνω από το ‘Γιαβούζ’

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα από την Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στα Κατεχόμενα για συνομιλίες με την τ/κ ηγεσία, ενώ στη συνέχεια μετέβη για επιθεώρηση στο γεωτρύπανο ‘Γιαβούζ’, που άρχισε επίσης να αναζητά υδρογονάνθρακες στον κόλπο της Καρπασίας.

Μαζί του και ο λεγόμενος ‘πρωθυπουργός’ Ερσίν Τατάρ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της τ/κ πλευράς, με τους οποίους ο Φατίχ Ντονμέζ ‘απαθανατίστηκε’ στο κατάστρωμα του ‘Γιαβούζ’, για να δώσει ένα μήνυμα, όπως εκτιμά η εφημερίδα ‘Χουριέτ’, που δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία.

«Η επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ στο Γιαβούζ αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Ελληνοκυπρίους», σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα σήμερα. 

Αντίστοιχα σε δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι «τα δύο πλωτά γεωτρύπανά μας, ο Πορθητής στα δυτικά και το Γιαβούζ στην περιοχή της Καρπασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Όπως επίσης και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός επιχειρεί στα νότια. Ως Τουρκία επιθυμούμε οι υδρογονάνθρακες να αποτελέσουν πηγή  ενίσχυσης της ειρήνης και της ευημερίας κι όχι να γίνουν αιτία σύγκρουσης».

 

ΠΗΓΗ sigmalive