Με ΝΗ-90 η Κεραυνοβόλα αντίδραση των Κομάντος της ΔΕΠ… Στο Σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ!

Τα NH90 χαρακτηρίζονται ως υπερπολύτιμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις αφού αποτελούν από τα πλέον σύγχρονα ελικόπτερα Ειδικών Αποστολών  ιδανικά για το δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου  και το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την Κεραυνοβόλα αντίδραση με Κομάντος που θα μεταφέρουν τους Κομάντος της ΔΕΠ στα μικρονήσια

Mε δυνατότητα  4 από αυτά των   «ειδικών αποστολών»  μεταφέρουν 20 κομάντος κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες μέσα σε ελάχιστο χρόνο και στο τελευταίο ακριτικό νησί. Η ταχύτητα των 160 κόμβων τους επιτρέπει να φτάσουν από την Αττική στην Καλόλιμνο ή στις Οινούσσες σε λιγότερο από μία ώρα ενώ μπορούν να προσεγγίσουν χωρίς ενδιάμεση στάση το Σύμπλεγμα του Καστελόριζου σε μόλις μιάμιση ώρα. (Ας είναι καλά ο Στρατηγός Μανωλάς που το πρόβλεψε και τα παράγγειλε )

Με δύο πανίσχυρους κινητήρες τα ΝΗ-90 πετούν με απόλυτη αξιοπιστία ημέρα και νύχτα.Η καθήλωση των NH-90 είχε ως αποτέλεσμα την επιπλέον καταπόνηση των Chinook τα οποία ανέλαβαν να σηκώσουν ολόκληρο το »βάρος» της επιχειρησιακής εκπαίδευσης αλλά και των μεταφορών.

Τα ΝΗ 90 τα χρειαζόμαστε τώρα πολύ περισσότερο από ότι την εποχή που τα παραγγείλαμε.
Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος, θα πρέπει εξ ονόματος του ελληνικού λαού να απαιτήσουν να λάβουν το συντομότερο απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα για το θέμα των Ε/Π ΝΗ-90…Γιατί παραμένουν  ακόμη καθηλωμένα τα NH-90

Το NH90 χαρακτηρίζεται από χαμηλό ηλεκτρομαγνητικό ίχνος συγκριτικά με τα ελικόπτερα της κατηγορίας του λόγω της ρομβοειδούς διατομής και της ευρείας χρήσης συνθετικών υλικών στην κατασκευή του.

Για τον περιορισμό του υπέρυθρου ίχνους έχουν τοποθετηθεί ειδικά διαμορφωμένες εξαγωγές καυσαερίων με κλίση προς τα επάνω και πλάγια προκειμένου τα καυσαέρια να διαχέονται από το κατώρευμα του κύριου στροφείου.

Το σύνολο των Ε/Π φέρει σύστημα αυτοπροστασίας αποτελούμενο από δέκτη προειδοποίησης ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης λέιζερ (LWS), σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων (MILDS) και σύστημα εκτόξευσης αεροφύλλων / θερμοβολίδων.

Το σκάφος παρέχει προστασία από πυρά φορητών όπλων διαμετρήματος τουλάχιστον 7,62 χιλιοστών. Όταν τοποθετούνται τα δύο πλευρικά πολυβόλα, αφαιρούνται 6 θέσεις οπλιτών.

Στα σχέδια του ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου είναι η αξιοποίηση των NH-90 στη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με δύο σε πρώτη φάση ελικόπτερα  «ειδικών αποστολών»  και σταδιακά να αυξάνεται ο αριθμός όσο ανεβαίνει και η διαθεσιμότητά τους.