Ο αμερικανικός στρατός εγκατέλειψε περιοχές και βάσεις – Εκκενώθηκε αμερικανικό παρατηρητήριο στο Χαλέπι

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, ένα από τα παρατηρητήρια στη νότια περιοχή Ayn Al-Arab στο Χαλέπι της Συρίας έχει εκκενωθεί από τα αμερικάνικα στρατεύματα. Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί καμία δήλωση σχετικά με τον λόγο της εκκένωσης μέχρι στιγμής.

Ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός εγκατέλειψε προσωρινά την περιοχή Αίν Ίσα, ανατολικά του Τελ Αμπιάντ λόγω της τουρκικής επίθεσης κατά των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Τα στρατεύματα αποσύρθηκαν ώστε να μη δεχθούν τουρκικά πυρά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, εκκενώθηκαν ακόμη στρατιωτικές βάσεις στη Ράκκα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης εκκενώσει τη στρατιωτική βάση στην Τζαλαμπίγια, στη συριακή επαρχία Ράκκα, ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι συνεργάζεται με μέλη του Κογκρέσου για την επιβολή «ισχυρών» κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι με τη γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ και με πολλά μέλη του Κογκρέσου συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών σχετικά με την «επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι το υπ. Οικονομικών είναι έτοιμο, ενώ μπορεί να επιδιωχθεί επιπλέον σχετική νομοθέτηση.

«Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!», καταλήγει στο μήνυμά του ο Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να επιβάλει αμέσως κυρώσεις εάν χρειαστεί.


Διάφορα Άρθρα