Ο επικεφαλής των Ρωσικών Πυροσβεστικών Δυνάμεων :«Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρότερη…αλλά διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλη ψυχή!

Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin και τα 2 ελικόπτερα Mi-8 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που με την εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για 3 εβδομάδες επιχειρούσαν στην Ελλάδα, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

Η συνεισφορά τους ήταν ουσιώδης: τα Ilyushin πέταξαν για 10 ώρες και έριξαν 420 τόνους νερού, τα Mi-8 έκαναν 208 ρίψεις με 850 τόνους νερού.

Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια τελετή έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με συμμετοχή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Π.Σ. Αντιστρατήγου Σ. Κολοκούρη, ο οποίος ευχαρίστησε τους 80 Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους και τεχνικούς για την πολύ σημαντική πρακτική βοήθεια και είπε: «Είναι τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί σας, μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς.

Η Ελλάδα, αν και μικρότερη από τη Ρωσία, με το Πυροσβεστικό Σώμα της είναι επίσης έτοιμο να είναι δίπλα σας την ώρα ανάγκης». Ο κ. Κολοκούρης ξεναγήθηκε στο πιλοτήριο του μεγαλύτερου παγκοσμίως αεροπλάνου Antonov-124 και συνομίλησε με το πλήρωμά του.

Ο διοικητής της ρωσικής ομάδας Συνταγματάρχης Ι.Ματβέιεβ επισήμανε τον καλό συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα, που επέτρεψε να δουλεύουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Και δήλωσε:
«Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρότερη, αλλά διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλη ψυχή! Ελπίζουμε σε νέες συναντήσεις με τους Έλληνες φίλους, αλλά με θετικές αφορμές. Αν χρειαστεί όμως, θα είμαστε στο πλευρό σας με ουσιαστική βοήθεια»