Ο Στρατηγός Φράγκος αποκαλύπτει τι είπε ο Καταδρομέας για τις απειλές του Ερντογάν… «Βάλε λάδι και έλα βράδυ» (video)

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ TV με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης :

Συγκεκριμένα τόνισε πως οφείλουμε να σταθούμε με ταπεινότητα Έλληνες και Τούρκοι για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Δυστυχώς όμως όπως είπε η τουρκική ηγεσία με εξαλλοσύνη και προσβλητική ρητορική δημιουργεί χάσμα στις σχέσεις των δύο λαών

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποστολή επιστολής από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στον κ. Γκουτιέρες, στον «φίλο» μας Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ και στην Ε.Ε. με την οποία κατηγορούν την Ελλάδα, ότι δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο..

Επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο τα 6 και 10 ν.μ. σε θάλασσα και εναέριο χώρο αντίστοιχα..

«Είναι 1.100 οι παραβιάσεις από την Ελληνική πλευρά του εναέριου χώρου της Τουρκίας και δεν κάθονται να συζητήσουν.»

Ο στρατηγός Φράγκος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί με τον Τσαβούσογλου.

«Ναι η Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσα που η εφαρμογή του UNCLOS μεταφράζεται σε επέκταση Χ.Υ. στα 12 ν.μ. και ανακήρυξη της ΑΟΖ ,ενώ η Τουρκία οφείλει να αποσύρει την κατάφορη παραβίαση να απειλεί χώρα μελος του ΝΑΤΟ με Casus belli (απειλη πολέμου, εαν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα),που έχει ψηφίσει η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση απο τον Ιουνιο του 1955..

Εάν διαφωνούν τότε να πάνε στη Χάγη, αλλά πως να πάνε όταν δεν αναγνωρίζουν τον UNCLOS..»

Δήλωσε πως απαιτείται η δημιουργία ενός συστημικού επικοινωνιακού «επιχειρησιακού θαλάμου» (war room) μέσω των sosial media, το οποίο θα αποσοβεί όχι μόνο την παραπληροφόρηση της Άγκυρας, αλλά λειτουργώντας προληπτικά να ενημέρωνει τη Διεθνή Κοινότητα για τον αναθεωρητισμό και την παραβατικότητα της..

Είμαστε σε επικοινωνιακό πόλεμο..

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων, εάν η Τούρκοι αποτολμήσουν κάποια επιθετική ενέργεια κληθείς να σχολιάσει τις απειλές Ερντογάν πως «θα έρθουν ξαφνικά νύχτα» στην Ελλάδα ο Στρατηγός αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με νεαρό καταδρομέα στο Μεγάλο Πεύκο στο ΚΕΕΔ, όπου βρέθηκε ενώ ήταν παρούσα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των ΓΕΝ, ΓΕΑ, Επιθεωρητού ΓΕΣ προκειμένου να τιμήσουν τις ομάδες ΕΤΑ και Ζ´ΜΑΚ.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ αποκάλυψε  πως ο μικρός καταδρομέας, που δεν ήταν πάνω από 20 ετών, τον πλησίασε και του είπε για τις απειλές της Τουρκίας:

«Άκουσε κύριε Αρχηγέ θέλω να τους πω κάτι’’. 

Του λέω, μην, μην, μη το λες, αλλά ήδη το είχε ξεστομίσει. Μη μιλήσεις, του λέω για λάδι και για βράδυ, θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα».

Ο Στρατηγός τόνισε πως τα όσα είπε ο μικρός καταδρομέας δείχνουν το υψηλό φρόνημα και ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων!!

Οι κύριοι Αρχηγοί των Ε.Δ. τίμησαν τις δύο ελληνικής ομάδες που σε διαγωνισμό μεταξύ όλων των νατοϊκών δυνάμεων στη Γερμανία.

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών κατέλαβε την 1η θέση και η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών την 4η ενώ οι Κομαντος της Κύπρου την 8η θέση!!

Η Τουρκία επέλεξε να αποχωρήσει από τη δεύτερη ημέρα του διαγωνισμού, «γιατί είδε ότι θα πατώσει».

«Πάντοτε (οι Τούρκοι) όταν πατώνουν, σηκώνονται και φεύγουν. Το ‘καναν στο μπάσκετ προχθές με τη Γεωργία, θέλαν να φύγουν», είπε ο στρατηγός.