Όταν τα Αστέρια της 343Μ της 115ΠΜ…Επιχειρούσαν στη Νεβάδα των ΗΠΑ (video)

Η μοναδική συμμετοχή της ΠΑ στην πλέον απαιτητική και ρεαλιστική άσκηση RED FLAG του Πλανήτη,  στην Αεροπορική Βάση NELLIS των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 Οκτωβρίου – 01 Νοεμβρίου 2008 με συνολικά 5 Α/Φ F-16C/D BLOCK 52+ της 343 Μοίρας.

Η Μοίρα και οι Χειριστές  της ΠΑ απέσπασαν τα εύσημα των Αμερικανών αλλά και των Χωρών που συμμετείχαν στην πλέον ρεαλιστική Άσκηση του Κόσμου …

Στη Νεβάδα  των ΗΠΑ στη  Nellis Air Force Base, Nev., Είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις μαχητών στον κόσμο. Τα αεροσκάφη από τη Βάση Nellis  επιχειρούν  στην περιοχή Nevada Test and Training Range, η οποία προσφέρει περισσότερα από 15.000 τετραγωνικά μίλια του εναέριου χώρου και 4.700 τετραγωνικά μίλια περιορισμένης έκτασης.

Περισσότερο από το 75% όλων των νέων  πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για εκπαίδευση ,προωθούνται στο Nevada Test and Training Range.

Πολλές κοινότητες στη νότια Νεβάδα βλέπουν και ακούν αεροσκάφη Nellis 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Από τα 100 πόδια πάνω από το έδαφος έως το διπλάσιο της ταχύτητας του ήχου,  τα Μαχητικά στη Nellis εκτελεί προηγμένη μαχητική εκπαίδευση, εκτελεί επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση και αναπτύσσει τακτικές

Οι ‘Ελληνες Χεριστές  και το Τεχνικό προσωπικό μετά την Άσκηση σε μια αναμνηστική φωτογραφία …


Διάφορα Άρθρα