Πορεία αναρχικών υπέρ του Κουφοντίνα…Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Επεισόδια με χημικά και την αύρα της ΕΛ.ΑΣ. στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 150 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους κάλεσαν να διαλυθούν

Οι αστυνομικοί έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα «Αίας», ενώ έπεσαν και χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛ.ΑΣ

1. Την 18.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα (200) περίπου ατόμων, πραγματοποίησε στην οδό Πανεπιστημίου συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος, δέχθηκαν επίθεση με χρήση πυροσβεστήρων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων μέσω της οδού Πανεπιστημίου μετέβη στην Πλατεία Ομονοίας, όπου και αποχώρησε την 18.30 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (13) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της οδού Πανεπιστημίου επί 15λεπτο.

2. Την 18.30 ώρα σήμερα (Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα (200) περίπου ατόμων, πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία ολοκληρώθηκε ομαλά την 19.00 ώρα

Δεν παρακωλύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων.