Πόρτα από τον Πρωθυπουργό στον «Φαναριώτη» (video)

Λόγω αυτής της δυσαρέσκειας που προκάλεσε η προκλητική στάση του κ. Ελπιδοφόρου, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην επισκεφθεί την Ιερά αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή. Τη δική του επίσκεψη ακύρωσε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι εξαιρετικά θυμωμένος, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος Πρόεδρος επέλεξε να συναντηθεί με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, μία κίνηση που δείχνει την οργή της κυπριακής αντιπροσωπείας για την απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου, να απορρίψει τις εκκλήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας και να μην παραστεί στα εγκαίνια.

Την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το “Σημείο Μηδέν” για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της τρομοκρατικής ενέργειας της αλ Κάιντα, εναντίον των Διδύμων Πύργων, την 11η Σεπτεβρίου 2001. Όλοι οι ηγέτες έπραξαν το ίδιο, ως σεβασμό και στην πόλη της Νέας Υόρκης που φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός, θα ήθελε στη συνέχεια, να επισκεφθεί και την νεόκτιστη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ο  Ελπιδοφόρος προτίθεται -χωρίς να συνεννοηθεί με τις ελληνικές αρχές- να βρίσκεται την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο με τον κ. Μητσοτάκη, και να παρουσιάσει το “γεγονός” ως συνάντηση.