Ράγισαν οι Καρδιές στη Πάτρα…Στον Ύστατο αποχαιρετισμό του Εύζωνα (video)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, συναθλητές και στρατιώτες τον Εύζωνα της Προεδρικής φρουράς, Σπύρο Θωμά που πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης.

Η κηδεία του έγινε στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου με όλες τις προβλεπόμενες τιμές ενός στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Την περασμένη Πέμπτη, ο 24χρονος νέος απο την Πάτρα, έκανε κανονικά τη μονόωρη υπηρεσία του στο μνημείο του Άγνωστοι Στρατιώτη το μεσημέρι, 01:00 με 02:00, χωρίς κανένα πρόβλημα και το βράδυ, 07:00 με 08:00, έκανε την δεύτερη. Γυρισε κι από αυτήν κανονικά στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς και κάποια στιγμή ξαπλωσε.

Στις 10:00 τον προσέγγισαν δυο στρατιώτες για να σηκωθεί και να παρουσιαστεί στο νυκτερινό προσκλητήριο, εκείνος προσπαθησε να σηκωθεί απο το κρεβάτι, αλλά αμέσως έπεσε λιπόθυμος στο πάτωμα. Διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εξετάσεων κατά την ΕΣΣΟ, δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη προβλήματος στην υγεία του Σπύρου Θωμά.