Σε Άτακτη υποχώρηση Υποχρεώθηκε το ΥΠΕΘΑ για τα Αντισταθμιστικά των F-16

Σε υποχώρηση αναγκάστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση για την κατάθεση της τροπολογίας που ρυθμίζει και προσδιορίζει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (Α.Ω.) υπέρ της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), ως επακόλουθο της αναβάθμισης 84 μαχητικών F-16.

Ο υπουργός Άμυνας αποδέχθηκε την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών ή στην επιτροπή Άμυνας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Ωστόσο ο κ. Καμμένος απείλησε με έμμεσο τρόπο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία στην ονομαστική ψηφοφορία της Δευτέρας η ΕΑΒ κινδυνεύει να κλείσει.

«Αν  οι απορίες δε λυθούν και αποφασίσει το σώμα να κλείσει η  ΕΑΒ  και να μην πάρουμε και τα 230 εκατομμύρια παίρνουμε απόφαση και την κλείνουμε. Δεν είναι καμιά περίεργη τροπολογία, πάμε να καθαρίσουμε ένα λογαριασμό που μας χρωστάνε, να πάρουμε τα λεφτά και να  συνεχίσει να λειτουργεί και η ΕΑΒ».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τσίπρας και Καμμένος διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για κατάργηση των Α.Ω.»

Κατά μέτωπον επίθεση εξαπέλυσε στη Βουλή η ΝΔ εναντίον του υπουργού Άμυνας, κατηγορώντας τον ότι φέρνει τροπολογία για ένα θέμα που κάποτε κατήγγελλε ως άντρο διαφθοράς.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για την κατάργηση των Α.Ω. γιατί τα θεωρούσαν άντρο διαφθοράς» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η Lockheed Martin συνεργάζεται στην Ελλάδα με συγκεκριμένες εταιρείες που είναι γνωστές ποιες είναι και είναι γνωστές και στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας.

«Γιατί κύριε υπουργέ, ενώ υποτίθεται έχουμε το θρίλερ ότι δήθεν θα φύγετε από την κυβέρνηση, δεν αφήνετε το θέμα να το χειριστεί ο επόμενος υπουργός ‘Αμυνας;

Φυσικά εγώ πιστεύω ότι δεν θα φύγετε, γιατί την καρέκλα σας την λατρεύετε» υποστήριξε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, που αναρωτήθηκε πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν μια τέτοια τροπολογία που μάλιστα «περνάει παράνομα από τη Βουλή», αφού δεν προηγήθηκε συζήτηση και ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. «Θα είναι ντροπή αν δεν αποσύρετε αυτή την τροπολογία» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης