Σφοδρές συγκρούσεις νότια της Τρίπολης της Λιβύης

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νότια της Τρίπολης. Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στα προάστια της πρωτεύουσας και η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ανακοινώνει γενική «αντεπίθεση» σε «όλες τις πόλεις» της χώρας.

Οι ΗΠΑ ζητούν την «άμεση διακοπή» της επιχείρησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ενώ η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι εμπόδισε την υιοθέτηση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτούσε οι δυνάμεις του Χάφταρ να σταματήσουν την προέλασή τους.

Ο απολογισμός ξεπερνά τους 40 νεκρούς  από την έναρξη της επίθεσης του Χάφταρ την περασμένη Παρασκευή. Από την πλευρά του, ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός κάνει λόγο για 14 νεκρούς μεταξύ των μαχητών του ενώ αναμετράται με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ  που δημιούργησε κράτος εν κράτει ισχυρό άνδρα του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας , που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι στις μάχες στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, της Τρίπολης, σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 23.

Οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν, παρά την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός