Στα δύο «Κράτη για την Κύπρο» επιμένει ο Τατάρ που αύριο …θα πάει στον Ερντογάν για οδηγίες

«Θα αγωνιστώ ώστε να φέρω στο τραπέζι τα δύο κράτη που θα είναι το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση της κυριαρχικής ισότητας, με μεγαλύτερη συνεργασία αυτών των κρατών», δήλωσε ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στο Ανατολού.

Είπε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουν ποτέ σε μια φάση που οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τόσο σημαντικές, υποστηρίζοντας ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε η Ε/κ πλευρά απαιτούν την έγκριση των Τουρκοκυπρίων και πως είναι παράνομες.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην ομάδα του είναι γνωστά και πως αποδίδει σημασία στην εμπειρία, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα προστεθούν και νέα ονόματα.

Υποστήριξε πως «έπειτα από μισό αιώνα που πέρασε από το 1974 απο την εισβολή , κανείς δεν έχει πια τη δύναμη να καταστρέψει το κράτος της «ΤΔΒΚ», κατά την έκφρασή του.

«Συνεχίζω εντατικά τις επαφές για να διασφαλίσω την διπλωματική αναγνώριση. Ασφαλώς στην ημερήσια διάταξή μας είναι να ξεπεράσουμε τα εμπάργκο, τους περιορισμούς, την απομόνωση. Είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα να μην έχουμε ακόμη απευθείας πτήσεις», ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι ενθουσιασμένος και περήφανος που αναγνωρίζεται ως «πρόεδρος του λαού», προσθέτοντας ότι διατηρώντας την ουδετερότητά του θα αγκαλιάσει όλους και πως θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του με αντίληψη ενότητας.

Όπως είπε, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στις διαπραγματεύσεις όπως έπραξαν άλλες «προεδρίες» αλλά θα καταβάλει εντατικές προσπάθειες σε οικονομικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς τομείς για την ανάδειξη του «λαού της τδβκ» σε ένα ξεχωριστό «λαό» στον κόσμο.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ειδικά στην Βρετανία υπάρχουν πολλοί Τουρκοκύπριοι», προσθέτοντας ότι στοχεύει να τους προστατεύσει και να ενισχύσει τους δεσμούς και τα ενδιαφέροντά τους με την «πατρίδα» τους «τδβκ».

Ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του «επίσημη» επίσκεψη στην Τουρκία έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση. Δίνω μεγάλη σημασία. Αυτή η επίσκεψη πιστεύω ότι θα στείλει μήνυμα στην διεθνή κοινότητα»