Στη φύλαξη των Συνόρων του Έβρου …Μπαίνουν & τα «Τέρατα των ΕΚΑΜ» (video)

Τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε στεριά και θάλασσα θα παραμείνουν «θωρακισμένα» και το 2021. Στον Εβρο, σε τρεις άξονες στηρίζεται ο σχεδιασμός.
Ο πρώτος αφορά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του φράχτη, ένα έργο που αναμένεται να παραδοθεί τον Απρίλιο.

Στόχος να μην υπάρχει δυνατότητα να περάσει κανείς παράνομα στη χώρα μας από το Δέλτα του Εβρου μέχρι και το πιο βόρειο σημείο του νομού.

Επιπλέον, στα χερσαία σύνορα θα λειτουργεί αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα όσοι επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.
Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ραντάρ, κάμερες ασφαλείας και θερμικοί αισθητήρες.
Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας θα μπορούν να στέλνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο σε περιφερειακές υπηρεσίες στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την ενίσχυση με προσωπικό στα σύνορα. Ηδη έχουν αναλάβει υπηρεσία 400 νέοι συνοριοφύλακες ενώ στην ίδια περιοχή θα τοποθετηθούν και άλλοι που κατάγονται απο την περιοχή γνωστές των Περασμάτων του Ποταμού !

Ο τρίτος άξονας αφορά την προμήθεια και αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων: εκτός από τα συστήματα που θα λειτουργούν στον φράχτη, στα «χέρια» των αστυνομικών που θα περιπολούν στην περιοχή θα βρίσκονται θερμικές κάμερες, drones, νέες βάρκες για τους ελέγχους στον ποταμό και συστήματα με ακτίνες για έρευνες σε οχήματα, κυρίως σε φορτηγά όπου κρύβουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι τους Λαθρομετανάστες

Η ενίσχυση των περιπόλων με οκτώ… «Τυφώνες» (Typhoon). Πρόκειται για λαστιχοφόρα αυτοκίνητα βαριάς θωράκισης, δηλαδή οχήματα μάχης, με την κωδική ονομασία «Τυφώνες», πλήρως οπλισμένα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε και με ικανότητα να μεταφέρουν έως και οκτώ άτομα.

Δημιουργία ειδικής μονάδας ΕΚΑΜ, υψηλών προδιαγραφών στην Ορεστιάδα. Δηλαδή εάν συμβεί κάτι δεν θα μεταφέρονται ΕΚΑΜίτες από άλλες περιοχές στα σύνορα. Αυτή η Ομάδα ΕΚΑΜ θα είναι ειδικά εκπαιδευμένη για φρούρηση των συνόρων.

Επίσης η Υποστήριξη με πολυβόλο απο την Κορυφή του Τυφώνα δίνει τεράστια πλεονέκτημα στους Άνδρες των ΕΚΑΜ που επιχειρούν στην περίμετρο που παρομοιάζει τον Φράκτη του Έβρου !

Παράλληλα θα μπορούν να προσεγγίζουν ακόμη και το πιο δύσβατο σημείο με τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα οι άνδρες των ΕΚΑΜ !